Livestreaming - Facebook Live

Facebook Live is een live streaming video dienst, welke begin 2015 door Facebook geïntroduceerd werd. Met Facebook Live kun je je ervaringen direct  'live' delen met vrienden en familie, maar wat te denken van zakelijke ervaringen met prospects en klanten. Facebook Live werkt heel eenvoudig, zowel met een smartphone als met een tablet, laptop of desktop computer met een gekoppelde multicamera omgeving. En dat alles is zo'n beetje overal ter wereld mogelijk. Mits je toegang tot het internet hebt natuurlijk...

Is Facebook Live bruikbaar voor jullie organisatie/bedrijf?

Daar kunnen we kort over zijn: "The Sky is the Limit" bij bedrijfstoepassingen.
Enkele voorbeelden?

Presenteer je organisatie/bedrijf

Maak eens gebruik van video om je bedrijf op een geheel eigen wijze aan het grote publiek te laten zien. Je kunt hierbij denken aan een rondleiding waarbij je de kijkers voorstelt aan de mensen achter de schermen. Ook informatie over de historie van het bedrijf hoeft hierin niet te ontbreken.

Evenementen

Wat enkele jaren geleden nog voor vele lokale evenementen onbetaalbaar was kan nu relatief eenvoudig worden gerealiseerd. Een lokaal evenement kan nu uitstekend in beeld gebracht worden met professionele broadcast apparatuur. Met een uitzending via Facebook Live kun je nu een veel groter publiek bereiken.
Te denken valt hierbij aan congressen, seminars, presentaties, concerten, conferenties, theatervoorstellingen e.d.

Communiceer met je klanten door middel van vraag- en antwoordsessies

Gebruik de chatfunctie van Facebook om individueel met je klanten te communiceren tijdens een (regelmatig) terugkerend live-streaming event. Een toepassing is bijvoorbeeld het vertonen van een instructiefilm, waar kijkers live (online) vragen over kunnen stellen. Deze kunnen dan direct in de uitzending behandeld worden.
Het aantal kijkers is onbeperkt indien de privcay-instelling van Facebook is ingesteld op "openbaar".

PR en communicatie

Zonder tussenkomst van traditionele media kun je je boodschap overbrengen op het publiek. Je bespaart op mediakosten en tegelijkertijd houdt je controle over de boodschap.

Productdemonstraties en -lanceringen

Dit is nu niet meer beperkt tot een presentatie op een beurs of in een showroom.
Mensen kunnen direct reageren. Ze kunnen zelfs hun enthousiasme tonen door "likes" en shares". Eindeloze mogelijkheden dus.

Aanbiedingen

Je zou kunnen overwegen om ergens in de live-stream een aanbiedingscode te vermelden die alleen tijdens de livestream geldig is. Hiermee kun je de online omzet van je bedrijf stimuleren.

Gratis streamen of toch betaald?

Op deze pagina gaan we nader in op de verschillen tussen Facebook Live, YouTube Live en professionele streamproviders. De voor- en nadelen van de verschillende oplossingen worden nader toegelicht. Wij kunnen alternatieve streamdiensten aanbieden.

Wat kost live-streaming?

Dit is afhankelijk van de benodigde techniek. Deze kan immers variëren van een eenvoudige opstelling bestaande uit 1 camera met powerpoint/keynote integratie tot een volledige multicamera- omgeving met meerdere (hand)bediende camera's, powerpoint/keynote-integratie en een beeldschakeltechnicus.

Belangrijk is ook de uploadsnelheid en toegankelijkheid tot het internet op de opnamelocatie.
Een uitzending via een bekabeld of Wifi-netwerk is goedkoper als een uitzending via het 4G-netwerk.

Enkele voorbeelden (ex Btw):
1-cameraregistratie met audio-koppeling € 895
2-cameraregistratie met audio-koppeling € 1495
3-cameraregistratie, inclusief (Powerpoint)presentatie en audio-ondersteuning € 2720

Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Maak gebruik van ons livestream-offerte formulier.

Facebook-Live-logo_landscape

Wie kunnen mijn Facebook Live uitzendingen zien?

Op de eerste plaats is er een verschil of je uitzendt via je persoonlijke profiel of een bedrijfspagina. Bij deze laatste mogelijkheid zijn de uitzendingen altijd openbaar en dus voor iedereen toegankelijk.

Bij uitzending via een persoonlijk profiel kun je kiezen uit een aantal privacyinstellingen:

Openbaar: iedereen op Facebook
Vrienden: alleen je vrienden op Facebook of groepen van vrienden die zijn aangemaakt
Speciaal aangepaste lijsten
Alleen jijzelf: dit is met name nuttig bij het testen van de uitzending.

Een passende turn-key oplossing

Het team van Roel Vossen AudioVisuals levert kwaliteit tot de laatste seconde, zowel technisch als creatief. Ons team bestaat dan ook uit mensen met de juiste instelling, professionaliteit en passie voor hun vak. Door onze jarenlange ervaring kunt u ervan verzekerd zijn dat uw event op de juiste manier in beeld wordt gebracht, zowel voor projectie als registratie.

De compacte regieset van Roel Vossen AudioVisuals is een volwaardige regieoplossing voor allerlei soorten events of studioprojecten. Steeds meer opdrachtgevers kiezen voor de inzet van een compacte, flexibele en mobiele regieset als budget-vriendelijk alternatief voor meercamera-registraties. Ook als de locatie de inzet van een regiewagen niet toelaat, biedt een mobiele regieset de enigste oplossing. Wij informeren u graag omtrent de mogelijkheden.

Scroll naar boven