Moderne schilderijen van Maastricht

Een overzicht van de digitale schilderijen met bekende stadsgezichten. Ben je op zoek naar een modern kleurrijk schilderij van een bekende locatie in Maastricht, dan zit je hier goed. Een keuze uit diverse herkenbare locaties in de stad.

Digital Art: een schilderij op canvas, dibond of plexiglas?

De digitale schilderijen zijn afgeleid van foto's en met diverse technieken verwerkt tot moderne kunstwerken. Een nadere toelichting is op deze pagina te lezen. De schilderijen zijn uiteindelijk in diverse formaten leverbaar op zowel canvas, dibond (metaal) of plexiglas.

Woonkamer wand Servaasbrug Zuidzijde

Sint Servaasbrug Maastricht

De Sint-Servaasbrug (Aw Brögk) is een prachtige van oorsprong 13de eeuwse stenen boogbrug en daarmee een van de meest karakteristieke bouwwerken. Vanaf het station loop je in een rechte lijn naar het centrum via deze eeuwenoude brug over de Maas. De Sint Servaasbrug werd tot 1932 Maasbrug genoemd en heden ten dage in de volksmond nog altijd in het Maastrichts dialect: "Aw Brögk" (oude brug).

Bekijk hier de schilderij collectie met de Oude Maasbrug - Aw Brögk

Vrijthof en Sint Servaaskerk Maastricht

In het hart van de stad vind je het unieke Vrijthof. Rond het Vrijthof staan vele historische gebouwen die nog herinneren aan de tijd dat de stad een religieus centrum en een militaire vesting was. Voorbeelden zijn de Sint Servaaskerk (sinds een aantal jaren Servaasbasiliek), Sint Janskerk, het Spaans Gouvernement, de Hoofdwacht en het Generaalshuis. Verder liggen er veel gezellige terrassen. Het Vrijthof staat bekend als decor voor de zomerconcerten van André Rieu en het grootste culinaire openlucht evenement van Nederland: het Preuvenemint. Het Vrijthof is dan ook het grootste plein van de stad.

Bekijk hier de schilderij collectie met het Vrijthof en de Sint Servaaskerk

Vestingwerken van Maastricht

De historie is eeuwenlang beïnvloedt door de aanwezigheid van militairen. De Romeinen waren de eerste die een vesting, een zogenaamd castellum, bouwden. De restanten hiervan liggen op en rond het Onze Lieve Vrouweplein. De Romeinse vesting moest de allereerste brug over de Maas beschermen. Nadat de stad in de vroege 13e eeuw stadsrechten verwierf werd begonnen met de aanleg van een stadsmuur. Deze werd een eeuw later uitgebreid met een tweede stadsmuur. Met de bouw van deze stadsmuren groeide Maastricht uit tot een vestingstad met een een strategische ligging. Mede daardoor hebben bekende historische personages In de loop van de geschiedenis voor de poorten van de stad gestaan: de ‘ijzeren hertog’ Alva, ‘stedendwinger’ Frederik Hendrik van Oranje, en D’Artagnan, de wereldberoemde musketier.

Helpoort, Rondeel "Haet ende Nijd", Beyart Stadsmuur, Jekertoren, Pater Vincktoren

Bekijk hier de schilderij collectie met de bewaard gebleven bouwwerken van de vestingwerken.

Scroll naar boven