Webdesign voor Kapel Opveld gerealiseerd

Roel Vossen AudioVisuals heeft in zeer korte tijd het webdesign verzorgd voor het nieuwste culturele project in Heer-Maastricht: Kapel Opveld. De website is voorzien van een nieuwsmodule, maar ook een zeer uitgebreide agenda, welke interaktief door medewerkers van Kapel Opveld kan worden geactualiseerd.

De website is hier te bekijken: kapelopveld.nl

Meer informatie over dit unieke project:

De Geboorte van een Culturele Schat: Kapel Opveld in Heer

In het pittoreske Heer, in het zuiden van Nederland, heeft een voormalig kloostercomplex een nieuw leven gekregen dankzij de visie van investeerder Michel Maes en de droom van oud-theaterdirecteur Jean Boelen. De voormalige kapel van Klooster Opveld is nu het toneel van een opwindende transformatie tot een culturele broedplaats, een plek waar jong talent kan gedijen en waar liefhebbers van muziek en kunst kunnen genieten van de prachtige akoestiek en de betoverende sfeer van de oude kapel.

Een Verbluffende Akoestiek

Eén van de opvallende kenmerken van de kapel is de verbluffende akoestiek. Gerenommeerde beroepsmuzikanten en leden van harmonie Heer Vooruit hebben de ruimte reeds uitvoerig getest en zijn unaniem onder de indruk. Jean Boelen vermoedt dat het geheim schuilt in het gebruik van mergel als bouwmateriaal, een eigenschap die we ook zien in het Salviuskerkje in Limbricht. Deze uitmuntende akoestiek maakt de kapel de ideale locatie voor allerlei muzikale evenementen en uitvoeringen.

Van Leegstand tot Culturele Schatkist

Klooster Opveld heeft sinds het vertrek van de laatste zusters in 2008 leeggestaan, totdat Michel Maes het aankocht. Het duurde niet lang voordat hij Jean Boelen ontmoette, die de kapel als een ‘broedplaats voor jong talent’ wilde transformeren. Samen besloten ze dat deze historische plek moest dienen als een platform voor bijvoorbeeld studenten van het Conservatorium om zich aan het publiek te presenteren.

Voor Jean Boelen is dit project een jongensdroom die uitkomt. Hij heeft een persoonlijke band met de locatie, omdat een tante van hem vroeger in klooster Opveld verbleef. Als kind van drie jaar mocht hij al misdienaar zijn en herinnert hij zich de missen in de kloosterkapel. Het was iets bijzonders om misdienaar te zijn bij de zusters van Opveld, wat de kapel voor hem nog specialer maakt.

Michel Maes beschouwt het als een voorrecht om met Jean Boelen samen te werken aan dit project, gezien Boelens uitstekende contacten in de culturele wereld. Dit partnerschap belooft een unieke culturele bestemming te creëren, waar mensen kunnen genieten van prachtige artistieke optredens en evenementen.

Een Toekomst voor de Kapel

De kapel behoudt zijn oorspronkelijke kerkelijke sfeer met glas-in-loodramen en een eiken biechtstoel, maar zal worden aangepast om te voldoen aan de behoeften van het culturele project. Er wordt gewerkt aan onderhoud, zoals noodreparaties aan het dak, en de sacristie wordt omgebouwd tot kleedkamer. Er zullen ook aparte ruimtes worden gecreëerd voor kleinere activiteiten zoals muzieklessen en een pantry voor een heerlijke kop koffie. Dit is echter geen gewone feestzaal; het is een plek waar kunst en muziek tot leven komen.

De toekomst van de kapel belooft spannende evenementen en culturele ervaringen, zoals een kerstconcert van Harmonie Heer Vooruit en zelfs een concert van het koperensemble van het Concertgebouw in Amsterdam. De uitstekende akoestiek van de kapel zorgt ervoor dat dit een unieke locatie is voor liefhebbers van kunst en muziek.

Kapel Opveld in Heer wordt niet alleen een culturele bestemming, maar ook een eerbetoon aan het verleden van de locatie en een kans voor jong talent om te schitteren in het schitterende decor van deze historische kapel. Deze opwindende transformatie belooft een culturele schat te worden voor de regio en daarbuiten.

Scroll naar boven