Revue aon de Maos

Een avond vol ‘vastelaovendsamusemint’ als opmaat naar carnaval. Dat is de opzet van de nieuwe ‘Mestreechter Revue’, een initiatief van de carnavalsverenigingen Tempeleers en Keemeleers en het Theater aan het Vrijthof en georganiseerd door de stichting Revue aon de Maos. Met de Revue wordt een aloude carnavalstraditie in ere hersteld.
De (door corona 2 jaar uitgestelde) revue vindt plaats op 6 en 7 februari 2023 in het Theater aan het Vrijthof.

Roel Vossen AudioVisuals is medesponsor en verantwoordelijk voor de digitale vormgeving van het decor. Een tipje van de sluier…. misschien iets in de stijl van “Maastricht Digital Art“? Laat je eens verrassen!

Er zijn uiteraard meerdere sponsoren nodig voor een dergelijk evenement. Zo heeft “De Brandslang”, veertien horecazaken in Maastricht die Brand Bier schenken, zich voor de duur van drie jaar verbonden als hoofdsponsor aan het vastelaovendsinitiatief in het Theater aan het Vrijthof. Ook het in Ulestraten gevestigde bedrijf Demo Productions heeft zich als sponsor verbonden aan dit evenement. Onderstaand een korte video-impressie van de ondertekenings handeling gevolgd door een korte bedrijfsrondleiding.

Play Video

Terugkeer Mestreechter Revue brengt avond vol ‘vastelaovendsamusemint’

De organiserende stichting Revue aon de Maos organiseerde in 2020 het laatste ‘Wiecker Tribbenaol’. Voorzitter Jean Boelen: “Maastricht heeft een rijk verleden op het gebied van revues en carnavaleske zittingen. Neem bijvoorbeeld de drukbezochte zittingen in de ‘Staarzaol’ in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Bij verschillende partijen leefden ideeën om dit nieuw leven in te blazen: zowel bij Tempeleers, als Keemeleers als de stichting Revue aon de Maos, alsook het theater. Het Theater aan het Vrijthof heeft de partijen samengebracht en zo is de puzzel gelegd.”

Humor

Uiteraard zal humor de boventoon voeren, zegt Tempeleer Jan Janssen, die zitting neemt in het bestuur. “Humor is een essentieel onderdeel van de vastelaovend, of beter nog: de basis. Carnaval is drie dagen lang de zorgen aan de kant, maar ook de maatschappij en het gezag een humoristische spiegel voorhouden. We zien dat dit iets naar de achtergrond is verschoven. Met onder andere deze revue willen we de humor weer meer naar de voorgrond brengen. En zoals dat hoort bij een revue is er uiteraard ook muziek en misschien ook wel een emotionele snaar.” De Revue is ‘voor en door’ Mestreech. “Een unieke avond vastelaovendsamusement”, besluit Janssen.

Kaartverkoop

Op het moment van dit schrijven zijn er nog enkele kaarten beschikbaar via de UITbalie van het Theater aan het Vrijthof of via www.theateraanhetvrijthof.nl. Kaarten voor de zogeheten ‘sterrang’ kosten 34,50 euro en 29,50 euro voor de eerste rang.

Scroll naar boven