Medewerking aan wetenschappelijke film van AMAP

Anderhalve week geleden ben ik benaderd door een Deense filmproducer met de vraag om een interview op te nemen met Iluuna Sørensen, student aan het United World College in Maastricht. Het was voor een wetenschappelijke film en er zat behoorlijke spoed bij. De locatie moest een toendra-achtige sfeer uitstralen en dat in de buurt van (een ontluikend lentegroen) Maastricht…
Een en ander is gelukt door toepassing van een forse kleurcorrectie over de natuur achtergrond. Wat blijkt nu: die film ging over de bevindingen van AMAP. Dit staat voor: Arctic Monitoring and Assessment Programme (Arctisch bewakings- en beoordelingsprogramma). De film is in premiere gegaan tijdens de vergadering van de Arctische Raad in Reykjavik afgelopen week in het bijzijn van de ministers van buitenlandse zaken van de VS en Rusland: Antony Blinken en Sergej Lavrov.
De film (duur 12 minuten) gaat over de impact van de klimaatverandering op de Noordpool. Heel bijzonder om hier een bijdrage aan te hebben mogen leveren.

Scroll naar boven